چاپ        ارسال به دوست

علی خلیلی: توسعه ورزش همگانی نیازمند به مشارکت نهادهای بالادستی است

به گزارش روابط عمومی فدراسیون ورزشهای همگانی، علی خلیلی سرپرست فدراسیون ورزشهای همگانی و مدیر کل دفتر توسعه ورزش همگانی با اشاره به پایداری الگوهای غلط سبک زندگی کرونایی اظهار داشت:  بعد از بیماری کرونا و محدودیت های ناشی از این پاندمی، مردم به ناچار به سبک زندگی نشسته و کم تحرک روی آوردند، و از طرفی عادات و سبک زندگی ناشی از کرونا،  پس از بهبود وضعیت این بیماری همچنان با افراد باقی ماند.

وی ادامه داد: مثلا در بعد تردد، شاهد این هستیم که فردی که پیش از کرونا از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کرد الان به هر طریق با وسیله شخصی تردد می کند، یعنی نمی تواند به سبک زندگی پیشین خود برگردد و همین نوهنجارهای ناشی از زندگی زیر سایه پاندمی منجر به افزایش کم تحرکی شده است. در صورتی که در کشورهای حوزه اسکاندیناوی و بسیاری از کشورهای اروپایی، در عین محدودیت های سخت کرونایی، ساعت ورزش تعطیل نیست و اکثریت افراد ورزش را تعطیل نکردند.  

او ادامه داد: پیش بینی شده است در سال ۱۴۰۵، کم تحرکی در بین آقایان ۷۶ درصد و در بین بانوان ۸۳ درصد باشد. این درست در شرایطی است که سازمان بهداشت جهانی حداقل ورزش هفتگی را ۱۵۰ دقیقه تا ۳۰۰ دقیقه می داند. یعنی هر فرد در طول هفته حداقل باید ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشد. ضمن اینکه پیاده روی به تنهایی کافی نیست و باید در کنار آن پیاده روی دیگر تمرینات هدفمند ورزشی دنبال شود. 

خلیلی در پاسخ به این پرسش که چرا ورزش کردن از اولویت زندگی مردم خارج شده است،‌گفت:‌ هم اکنون شرایط زندگی اجتماعی باعث شده مردم امر ضروری ورزش را نادیده بگیرند. همانطور که مردم برای کارهای روزانه خود برنامه دارند، باید برای ورزش کردن هم برنامه داشته باشند. همانطور که برای غذاخوردن برنامه دارند، در تغییر اولویت زندگی مردم، با تمرکز بر سبک زندگی فعال، هم سیستم باید برنامه ریزی داشته باشد و هم ورزشکاران باید در دعوت مردم به ورزش و فرهنگ ورزشی به کمک هم نوعان خود بیایند.

وی افزود: وقتی سلامت جسم نداشته باشیم، بی تردید امور روزانه دچار اختلال می شویم، اگر نگاهی به سلسله امراض غیرواگیردار بیندازیم، همه این موارد می تواند با انجام ورزش روزانه پیش گیری بشود. تا این نیاز نادیده گرفته شود، و زمینه ورزش کردن برای مردم فراهم نشود، وضعیت کم تحرکی به همین منوال خواهد بود. 

وی در خاتمه اظهار داشت: توسعه ورزش همگانی نیازمند به مشارکت نهادهای بالادستی است، همانطور که اعتبارات حوزه بهداشت و درمان بسیار بالا و چشمگیر است، به همان اندازه باید به حوزه پیشگیری با تمرکز بر ورزش همگانی توجه شود. هم اکنون کل بودجه ای برای برنامه ریزی ورزش اختصاص داده اند تنها ۸ میلیارد است و با این بودجه بسیاری از امور دچار مشکل می شود.  


١٤:٤٣ - شنبه ٨ بهمن ١٤٠١    /    شماره : ١٩٣٦    /    تعداد نمایش : ٥٥٠